2012-03-03
 04:39:41

Year 12 camp

.
Detta har nog varit den roligaste veckan hittills! Även om det var en del klagomål, orättvisor, dumma regler och mycket prommenerande så var det faktiskt hur kul som helst!
En av de dummaste reglerna var nog att tjejerna inte fick bära shorts, för det var inte "approporiate" att besöka universitet i när vi ska representera vår katolska skola, suck. Dessutom fick vi inte heller ha flip flop eller sandaler där man visade tårna, det skulle vara "in-closed shoes" som gympa skor eller sneakers eller ballerina skor för dessa var tydligen mer "bekväma" att gå omkring i och det såg tydligare trevligare ut också. Mjo vi kan ju fråga mina tår och fötter hur bekväma mina s.k. "inclosed shoes" var i jämförelse till hur de skulle mått om jag fått bära mina vanliga um..romerska (?) skor.
.
Måndag:
Lägret började inte förens 3.45 så vi var tvugna att gå i skolan fram tills lunch (12:30) innan vi kunde åka hem och packa för att sedan åka tillbaka igen till flygplatsen klockan 3.
Väl i Perth åkte vi buss direkt till en IGA (motsvarande swedish ICA) för att köpa frukost och ev. lunch för de kommande dagarna. Herre gud vad trångt det var, haha. Imagien den minsta ICA affären du sett och sedan 60 stycken 16-17 åringar som springer runder med 20 kundvagnar och 50 korgar. Vi lyckades i alla fall hitta vad vi ville och vara tillbaka i bussen efter mindre än en halv timme. Sedan åkte vi till lägenheterna där vi kom att bo under veckan och alla regler och planer blev representerade, sen blev vi iväg släppta till våra rum och kunde packa upp och göra oss hemmastadda (?).
Bussen vi åkte var för övrigt en "party bus" med grön/röd/vit blinkande ljusslingar längs med taket och högtalare som pumpade dubstep hela vägen från flygplatsen till lägenheterna.
.
Tisdag:
Åkte till en NAVI base lite utanför perth city och sedan åkte vi vidare till Notre Dam University för att få en rundvandring och en föreläsning på hur deras universitet fungerade. Lite komiskt, Krizzy and me hade väldigt ont i benen efter balen så vi kunde knappt gå eller gå upp/ner för trappor, än mindre utföra de fysiska aktiviteter vi blev tilldelade under "physical health" lektionen, haha blev kallade "the cripples" eller "the old men" för vi gick så illa.
Efter det gick vi runder i stan lite (tror det var joondelup eller liknande), en väldigt mysig liten och gammeldags by/town, innan vi gick (!) till fremantle prison där vi åt middag och sen blev det spökrunda mitt i "natten" i ett väldigt mörkt fängelse. Det var väldigt coolt och medan vi gick berättade guiden om alla de fångar som varit där, som dött där, samt lite om historian bakom byggnaderna och rummen. Det var inte jätte läskigt om jag ska vara ärlig men känslan att vara där var häftig!
.
Onsdag:
Besökte UWA och Curtin University. UWA var faktiskt väldigt intressant och jag skulle kunna tänka mig att gå där (om jag vann en milion om året eller så såklart...). De hade ett koncept där man kunde läsa två "major" ämnen samtidigt, vet inte om man kan göra det i sverige men tyckte det verkade vara en bra idé för mig som vill läsa både Environmental Science och Law. Plus att man sen läste två + två ämnen till utöver dessa Major ämnen.
Curtin intresserade mig inte alls, de var alldeles för snobbiga och deras föreläsning om bakterier i mat och miljön runt omkring skrämde mig. De hade först ett "amazing race" där man fick ett papper med frågor som man var tvugen att hitta svaren på genom att springa runt på campus och fråga andra elever som gick där samt hitta de olika ledare som blivit utplacerade på olika ställen lite här och där, var ganska kul men mina ben still hurt after the ball..
Under föreläsningen om bakterier och "environmental health science" pratade han om olika magsjukdomar och hur kroppen reagerade på olika bakterier. Sedan tog han fram en liten burk med något brunt pulver i och sa att detta var "torkad avföring". Han hällde ut pulvret på en liten bricka och frågade sedan klassen hur många lager toapapper vi trodde det behövdes för att det inte skulle gå igenom och nå handen som håller i pappret. Vi gissade på 8 lager och han rev av 8 lager toapapper och mosade ner det i den bruna sörjan, sedan visade han det översta lagret för klassen och sa "titta, det har gått rakt igenom 8 lager papper och vi kan se ett tydligt avtryck i det sista lagret, detta är varför du måste tvätta händerna med tvål och vatten när du varit på toaletten". Jag var nära på att svimma. (Det bruna pulvret var f.ö. kaffe avslöjade han senare).
Nästa demonstration var att han tog fram ett vitt pulver och hällde det i allas händer, sedan pekade han ut en grupp elever som inte fick tvätta händerna alls, en andra grupp som bara fick tvätta händerna med vatten och en tredje som fick tvätta händerna med både tvål och vatten. Efter det valde han ut en elev som fick göra allt hon kunde för att försöka få bort det vita pulvret som nu täckte händerna. När alla var tillbaka på sina platser efter att ha tvättat händerna tog han fram en ficklampa med blått ljus och lös på allas händer för att visa hur mycket bakterier det fanns kvar på de händer som inte blivit tvättade samt de som bara blivit tvättade med vatten (däribland var mina). Efter denna lektionen var jag i alla fall väldigt säker på att jag Inte ska jobba med environmental Health science...
Onsdag kväll var i på bio och såg This means war och lekte i ett spelcentrum med bilspel, airhocky, dans-spel, basket och massa annat.
.
Torsdag:
Dagen började med att vi åkte till ett "retreat centre" där vi först blev tilldelade armband där nästan alla var lila/rosa förutom 5 eller 6 som var vita, jag fick ett vitt. Efteråt fick vi reda på att alla som hade ett vitt armband var tvugna att sitta på golvet framför alla andra och deras stolar, vi fick inte heller vara med att leka något av alla lekarna, bara sitta vid sidan om och se på. Temat för the retreat var "Make Poverty History" och vi med vita armband representerade "the poor" och att vi egentligen, inte var olika alla andra (förutom de faktum att vi nu hade tt vitt armband som sa att vi var fattiga). Vi lyssnade också på föreläsningar om ledarnas ambitioner att förändra välden och make a difference to the world as much as the local people around them. Vi fick också rita av vår hand på ett stort och anlångt papper som rullats ut över halva golvet, i vår hand skulle vi skriva vad som betydde något för oss och vad vi ville förändra i vårat liv, jag skrev "stop deforestation" och "decrease use of petrol" medan någon annan skrev "stop poverty". I slutet skrev vi också "a pray" som vi ville skulle hända i vårt liv, t.ex. att någon skulle bli frisk från en sjukdom, eller att man skulle bli accepterad på det uni man önskade.
Vid två tiden slutade vi och samlades utanför på a grassarea för att bli indelade i små grupper av 5 eller 6 elever. Därefter blev vi tilldelade ett papper med "brain teasers" som vi var tvugna att svara på innan vi kunde börja leta efter a check point och vårt Amazing Race in the middle of Perth, utan mobiler eller kartor. Fågelvägen från varje checkpoint var 12 km men det tog oss 3,5 timme med många återvändsgränder och bussar åt fel håll så totalt måste vi nog ha gått/sprungit mer än 3 mil och mina ben, som finally had stoped hurting from the ball var istället very sore from running around...
Efter this race var det hem igen för att göra oss iordning för "the family night". Carley och Beck kom och hämtade mig och vi åkte tillsammans till Kim och Gran för att överaska dem att jag var i perth också eftersom jag inte kommer flyga ner till perth igen medan jag är här, så det var lite sorgligt att säga hejdå redan nu men men hade en trevlig kväll i alla fall, trots värkande ben och ett trött huvud.
.
Fredag:
Idag packade vi ihop våra saker och städade lägenheterna innan vi åkte till ECU för ett sista universitets besök. Det var faktiskt väldigt intressant och de har tydligen ett sammarbete med Jönköpings universitet och har hur många olika environmental science inriktningar som helst så min nya plan är att kolla upp Jönköpings Uni och sedan kanske göra ett utbyte för en termin eller så i perth och samtidigt träffa alla mina söta små karratha kompisar igen (som by then förmodligen själva kommer gå på uni i perth..) man får väl drömma eller hur? :)
Efter det åkte vi direkt till flygplatsen för att åka hem till the North West igen.
På kvällen gick vi, min värdfamilj och jag, till The boat club för att äta middag och sen var det nästan bumms i säng för min del.
.KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: