2011-08-29
 14:22:34

I'm so happy, I'm so glad

...
Är så himla glad! :D Fick 69,3 % på mitt matte prov med Normal Derivation som jag var så nervös för! :D Hade kunnat få ett helt poäng till om jag bara skrivit x>330 i stf 330<x, så himla störigt men äh ändå sjukt nöjd.
..
Just nu sitter jag med nästa matte prov som jag har imorgon, tredjegradsekvationer.. hehe får se hur det går :)
.
2011-08-27
 16:16:18

Today I'm not doin' anything

.
Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt alls.
Morgonen började med två inlägg i bloggen, sen diskade jag upp lite efter gårdagens BBQ. Efter de hjälpte jag Lochlan med att tvätta Sharons bil men kändes som om det mer var jag som fick mig en rejäl dusch haha. Sen fortsatte Len och Jag på Trafflen (the (early) christmas cake) :D Och det var typ min dag. Nu på kvällen har jag sett på ett program om bläckfiskar och hur de byter färg efter sin omgivning och vad de observerar, mycket intressant må jag säga ;)
.
Min plan för nästa vecka är att inte vara på varken fb, msn, blogg.se eller skype någoting alls. Känner att jag varit på fb nästan varje dag både denna och förra veckan så jag måste bli bättre på att hitta annat att göra än att snacka med folk från Sverige hela dagarna. Finns bara en person jag dock kommer hålla utkik efter på facebook (och hon vet vem hon är <3) men annars, ingen facebook från den 29de aug till och med den 4e sept. Får se hur länge detta hållet hehe . . .
2011-08-27
 05:29:14

En Australiensk utbytesstudent

.
Tänkte också berätta lite om varför jag valde Australien framför USA och därför kanske göra valet lättare för andra som står mellan detta beslutet.
.
Australien blev landet jag valde mest för att naturen är så otroligt vacker var du än hamnar. Jag menar, just nu bor jag mitt i ett mining-område där det finns hur många salt-fabriker som helst längst kuserna och även en del oljeindustrier. Men har ni sett bilderna jag tagit av landskapet? Det är helt otroligt vackert och orört i alla fall plus att man nästan aldrig ser skymten av dessa stora fabriker. Att sanden och jorden är röd var du än går gör att det känns väldigt foreign och climaten kan gå upp till temperaturer Sverige aldrig haft i hela sin livstid. Sen har vi också alla exotiska djur som finns här omkring. Att kunna gå på en kvällsprommenad och plötsligt se 20 kängrur äta gräs på fotbollsplanen 2 meter bredvid dig eller  gå ut och hämta posten en morgon och se en 2 meter lång ödla kila över vägen framför dig. Dessa tre faktorer gör att allting känns väldigt exotiskt och foreign, vilket jag älskar! För vilka spännande djur finns det i amerika som vi inte har i Sverige, förutom de många fler ödlor, ormar och spindel arter, något jag kan leva utan haha. Så hade jag valt USA tror jag att det hade känts mer som hemma i Sverige och vad är då meningen med resan? Anledningen till att Jag åkte på ett utbytesår var för att jag ville uppskatta den svenska kulturen och det liv jag levde mer, då jag kände att jag började ta allt för givet och bli allmänt skoltrött. Genom att bo och leva här, på andra sidan jorden, 28 flygtimmar ifrån mina älskade föräldrar, familj och vänner, kan jag säga att jag verkligen uppskattar mitt svenska liv och allt vi har i Sverige mer och mer, och detta kan jag säga efter bara sex veckor i Australien. Det är inte dåligt här, absolut inte men jag börjar se saker på ett helt annat sätt. Här kostar ett år i en privat skola $6000 (*7=SEK) så gånger 4 och du har en kostnaden för dina 4 år i gymnasiet här. Sen är det allt som tillkommer så som minst 3 st. skoluniformer ($8 för ett par strumpor), skor, sportuniform, vattenflaska, hatt, jumper, böcker för de ämnen du vill läsa, equipment för t.ex. bild & form eller en kamera för photografisk bild. Tänk sen att du har 3 barn som alla är i ungefär samma ålder och alla går på denna skolan... Det blir en del utgifter som vi i Sverige inte behöver tänka på (om man inte tillhör den lilla procent halten som vill gå på Sigtunas humanistiska gymnasium eller liknande där avgifterna kan bli ganska höga).
I alla fall, hade jag valt usa hade jag inte heller vetat om jag hamnat i den regniga delen, den soliga delen, den torra delen eller den kalla delen av landet. Och since jag är väldigt trött på snö och allt som har med kyla att göra skulle jag blivit väldigt besviken om jag hamnat i t.ex. North Dakota eller Michigan där det finns gått om snö en bra bit av året. I Australien var det i alla fall garanterat att jag inte skulle få se snö. Dock trodde jag att det inte heller att temperaturen gick under 10 grader i någon del av landet, förutom möjligen tasmanien men sannolikheten att hamna där var = 0,001. Så blev väldigt överraskad när termometern visade 3 grader en morgon när vi skulle in till Sydney och vinden var verkligen Iskall men sen flög jag upp till lilla Karratha och här var det säkert 32 grader igår med strålande sol och en onaturligt varm vind.
En del påstår att man också är nyttigare i Australien än man är i USA, ett påstående jag aldrig riktigt trott på och för er som tror på det måste jag göra er besvikna då maten här är precis lika fet och friterad som i USA. Also, det var större sannolikhet här, i Australien, att jag skulle hamna någonstans längst kusten än det var i USA eftersom de flesta människor i Australien bor längs med kusten, än vad amerikanare gör.
Sen är det också fler som väljer att åka till det stora och spännande landet Amerika men eftersom jag är som jag är ville jag inte åka dit "alla" andra åkt eller redan varit i, något som kändes längre bort än usa (som för mig känns som ett grannland) samt att jag inte visste Någonting om Australien vilket lockade mer än USA som jag nästan vet allt om.
.
Så för er som planerar att åka på ett utbytesår men inte vet var, här kommer några tips:
1. Fundera på Varför du vill åka och vad du vill ha ut av ditt år. (Jag ville åka för att jag var skoltrött och började ta saker och ting för givet, så som en slapp skola, föräldrar som kunde köra mig överallt när jag ville, kompisar som alltid fanns där, friheten att göra nästan vad jag ville, inga direkta krav, that I knew of, från någon).
2. Sen skriver du ner positiva och negativa saker med varje land. Vad överväger vad på den negativa resp. positiva sidan? (Aus: +varmt väder, +accent, +naturen, +djuren, -insekterna, -vädret. USA: +landskapet, -accenten, -snö)
.
3. När du kommit fram till var du vill åka, känn efter om det verkligen är dit du vill? Lita på din magkänsla...(Jag bestämde mig först för Nya Zeeland och anmälde mig till de men det kändes verkligen inte bra så jag ändrade mig och plötsligt försvann allt tvivlande)
.
4. ...and then go for it!
.
2011-08-27
 04:38:41

Den katolska skolan

.
Fick en fråga här om dagen om skolan är krävande så tänkte jag skulle förklara lite hur den Australiensiska skolan fungerar, efter egen erfarenhet.
.
Alla elever är väldigt artiga och respekfulla mot sina lärare och kallar dem miss, mr och sir. Man följer också reglerna om ingen mobil, inget smink, inga accessoarer, uppsatthår och svarta, blanka skor, relativt bra. Dock finns det såklart de som inte gör det och som också kommer undan med de, förutom om kjolen är för kort eller om de ser en använda sin mobil. Man lär sig och ganska snabbt hur strikta lärarna för de olika ämnena är. Har själv hamnat i "trubbel" tre gånger sen jag började här för att jag 1. kom 5 minuter försent efter att ha fått ett 10 min hallpass, 2. glömt knäppa översta skjortknappen så man såg mitt halsband (vilket också blev taget för en dag) och 3. glömt knäppa översta skjortknappen igen.
Jag är faktiskt förvånad över att skolan inte alls är så krävande som jag förväntat mig. Man har visserligen Alltid minst 1 läxa i något av ämnena (t.ex. Alltid matte läxa) men gör man inte läxan i tid händer inget speciellt har jag märkt. Förutom i matten där Ms. La Roux (?) sa att nästa gång man inte gjorde sin läxa fick man lunch detention och kommer man inte då dubblas antalet detentions. Dock är jag i den svåraste mattegruppen för year 11 så gör man inte läxan förstår man inte heller ett smack av vad läraren pratar om dagen därpå.. har jag märkt.
Just nu har jag 2 essays att skriva till på fredag och lämnade in den tredje igår, så jag vet inte hur petiga de är med rättningarna men det kändes ganska oseriöst jämfört med de litterära uppsatserna jag skrev tidigare i vår i ettan där allt Måste se ut på ett speciellt sätt annars får man avdrag. Här vill vissa lärare visserligen att man ska göra sitt arbete så snyggt som möjligt genom att göra sin egen lilla folio med bilder, färger och passande citat, detta räknas även med i slutbetyget för uppgiften. Något jag tycker är väldigt fel. Har växt upp med att det är innehållet som räknas och inte hur uppsatsen ser ut på utsidan eller hur en bild är placerad.
Skrev mitt första matte prov i tisdags på Normal Distribution och det var "lättare" än jag förväntat mig men fortfarande väldigt klurigt. Har varit strul med lärare och så för oss i 3B så har inte fått tillbaka resultatet än men blir överlycklig om jag får över 40 % (hehe). Annars är lärarna väldigt snabba med rättning och betygsättningen så att man får tillbaka sina prov i alla fall två dagar efter man gjort det.
Har haft dagar då  jag nästan drunknat i läxor och har därför fått prioritera vad som är viktigast mellan Matte corrulations, engelska essä, human bio läsning, religion kunskap och geografi läsning men har ändå fått sitta 3 timmar för att göra klart matte, geografi och engelska.
.
Andra saker som är annorlunda är t.ex. morgon bönen som en elev i varje "house" måste läsa på morgon uppropet och sen en annan elev dagen därpå för att läsa en annan bön, som vi sedan diskuterar i helklass.
Men att skolan är "krävande" skulle jag nog inte säga att den är, inte jämfört med vad jag är van vid i alla fall. Håller man uniformen ren och struken, en acceptabel kjolslängd samt gör sina läxor när man kommer hem så överlever man fint :)
Dock kan det kännas ibland som om alla reglerna tar bort ens identitet men det finns andra sätt att utrycka sin personlighet på, vilket många också gör. Förväntade mig att lektionerna skulle vara väldigt studieinriktade och att eleverna satt vid sina bänkar, lyssnade på läraren och sedan jobbade med vad de skulle. Ack så  fel jag hade haha! Under en hel del lektioner är det mer eleverna som håller i talar-pinnen medan läraren sitter vid tavlan och bläddrar igenom papperna framför henne/honom. Nästan ingen har heller gjort sina läxor som läraren gett dem och en del elever envisas varje dag med att sminka sig samt rulla upp kjolen för mycket. Detta gör att jag måste säga att även en skola som kallar sig katolsk, är väldigt slapp och oseriös på många delar.
.
2011-08-23
 14:14:39

Dampier Park

.
.
.
.
.
.
.
Sometimes this place is just absolutely beautiful.
.
2011-08-23
 14:05:38

Merit

.
.
Haha! :D Så stolt jag är.
Först fick jag ett B i engelska 2B's panel discussion om "the stolen generation" så det gjorde min dag. Sen fick jag dessutom an award för min prestation!
.
2011-08-23
 14:00:43

Writing^3

.
Just nu har jag tre essäer/raporter att skriva klart till nästa fredag. Känns sådär och vet inte riktigt vad/hur jag ska skriva heller :/
Essäerna är:
English Folio - Läsa två texter och svara på vardera tillhörande två a+b frågor. Due on Friday this week.
Geografi - Skriva en raport (mer som en vetenskaplig uppsats!) om Nigerias skövling av regnskog. Due on friday next week.
Religion - Svara på fyra frågor om ett speciellt område organisationen Caritas jobbar med (A just climate change). Plus en "focus - question".
.
Är halvvägs med geografin i alla fall och religionen ska egentligen göras under lektionstid imorgon och på torsdag. Sen Engelskan förstår jag inte mycket av men har gjort mitt bästa så får prata med läraren imorgon om det är rätt.
.
2011-08-23
 13:53:34

A lot in their baggage

.
Det finns väldigt långa tåg här från the mining companies. Så det tag ungefär 2 - 3 minuter att köra förbi ett stilla stående tåg i 80km/h vilket känns som forever.
Jag är ganska fashinerad över hur själva loket faktiskt kan dra så många vagnar med så mycket tygnd.
.
.
.
2011-08-23
 13:48:04

Withnell bay

.
I söndags var jag på stranden med Carly, Leighton och Erin :D Fast det kändes lite konstigt att ev. bada med en
.
.
Leighton, Carly and Erin :)
.
Dex, försöker fånga vågor.
.
.
När Erin först plockade upp den här pinnen trodde jag hon hittat en kängru svans haha!
Det ser ju faktiskt ut som om den blöder plus att det vita skulle kunna vara ben, så de så.
.
Åt fake vegemite med cheese in it :D var MYCKET godare än riktig.
.
.
Världens sötaste hund, Dexter.
.
Titta en örn!!
.
.
Den flög så sjukt lågt och nära att man kunde se den och dess fjärdrar och allt jätte tydligt
.
Hittar ni den?
.

.
.
.
.
2011-08-17
 11:02:32

Starry - eyed

.
Har fått tre kommentarer varav två var idag om att mina ögon är "beautiful" och väldigt blå :o Made my day! <3 haha men så blåa är de la inte? Tycker mer de är grön-blå-grå-gul-oranga på nå vis hehe..
.
Idag var också en av de segaste dagarna i skolan hittills. Glömde dricka vatten så hade en grym huvudvärk hela dagen och alla pratade engelska med mig hela tiden! (haha undra varför ;) ) Sen hade jag biologin då då och stanken på mina händer, iskalla fläktar och två dubbla lektioner; biologi och franska. Men men nu ska jag göra skriva 2 engelska uppsater och lite matte "distribution".. Jiho :D (-.-) Ha en bra dag där hemma <3
.
2011-08-17
 10:42:08

Discovering

.
I Human bio idag fick vi "nöjet" att disikera en gravid råtta.. dock var min råtta en hane så inga bebisar där inte haha men det var lika äckligt ändå och stanken var fruktansväd men jag gjorde det! :D Är så otroligt stolt över mig själv haha men ska aldrig äta revbensspjäll igen...
Var precis påväg att ladda upp bilder men kom på att det kanske inte är så trevligt att se en uppskuren råtta det första man gör när man skrållar ner i bloggen.. hehe eller?
Haha en grupp disikerade också en hane men plötsligt säger den ena tjejen "Omg miss, jag tror jag har hittat en baby i råttans mage!" så vi blev lite förvirrade ett tag där men de visade sig att den andra tjejen bara hade tagit en av den faktiskt gravida råttans bebisar och lagt den i deras egna han-råtta! :P
.
Stanken från de uppskurna råttorna har förföljt mig hela dagen sen efter de! Luktar som rutten ost och de är inte trevligt precis.
.
Visade precis mina tre bilder för min värdpappa och de första han säger är "a white one?! they could have use a black one - that carries all the diseases, white ones are pet rats..".
2011-08-17
 10:18:16

Golden Silk Spider

.
För er som inte kollade upp det (hehe) så är det här en golden silk spider ... http://www.nicksspiders.com/nicksspiders/nephilaclavipes.htm. De spinner sina nät mellan två stolpar eller liknande för att kunna fånga större insekter som t.ex. fjärillar eller mindre fåglar...
.
Golden Silk Orb-Weaver
.
2011-08-13
 12:01:57

"Bless you."

Tjohejsan här kommer ett låångt inlägg :D
.
Har hört rykten om att jag inte uppdaterar tillräckligt ofta men kände att 5 inlägg på en dag gjorde upp för den gångna veckan. Men okej, idag har jag varit ifrån Sverige i 5 veckor och fyra dagar, 5 veckor och två dagar i Australien och 4 veckor och 6 dagar i Dampier.. inte för att jag räknar eller så hehe. Dock har jag ingen aning om hur många dagar jag har kvar tills jag kommer hem men det är inte aktuellt just nu så jag tänker så mycket på de :D På måndag ska vi ha panel discussion i Engelska om The Stolen Generation så då blir det första "provet" sedan jag började för 3 veckor sen, nervös! Men det ska nog gå bra. Denna veckan har inte bjudit på så mycket mer än skola, plugg och sovande. Tog en "nap" i torsdags men sov i drygt en timme så kunde inte sova alls sen på kvällen så det gör jag inte om...
.
ÅH JUSTE!! haha var på min första "mässa" i går. Australienarna firade "St. Mary's Day" (http://en.wikipedia.org/wiki/Blessed_Virgin_Mary) eller något liknande som hade med "Mary" att göra ... Så alla på St. Luke's College gick in i gymnastiksalen och lyssnade på en prästs predikan om Mary och lyssnade på en del psalmer och sen började alla resa sig upp och gå fram till prästen eller en lärare för att antingen bli "blessed" eller få vigt bröd (?). Det var vääldigt intressant och mycket märkligt men så har man blivit välsignad i alla fall.
Skulle egentligen på tennis try outs i morse men när jag är utanför Dampiers tennis hall klockan 10 i 9 är det ingen där.. så jag sätter mig ner och väntar till halv 10 innan jag börjar gå hemmåt. Väl hemma ber jag Sarah ringa Charlotte och fråga var tennisen egentligen är och hon säger Karratha >.< Så får gå och prata med läraren på måndag och förklara varför jag inte kom -.-
.
Klockan halv 1 åkte jag och sarah till Karratha i alla fall för att gå på Drama Workshop. Det var jag (94a), Sarah (96a) och 8 andra (01+) så det var inte riiktigt om jag förväntat mig men helt OK anyway. Mitt i en lek ser jag i ögonvrån hur en av småtjejerna pratar med Sarah och pekar upp mot  ett takfönster. Nyfikenheten tar över (för det kunde ju faktiskt vara ett grymt coolt Australiensiskt djur jag aldrig sett innan) och jag tittar också upp mot fönstet, bara för att få se en Golden Silk Spider ... Först bryr jag mig inte för den var ju faktiskt UTANFÖR fönstret men sen viskar en liten röst i mitt huvud att dessa finns även i dampier och när jag sen ska gå utanför dörren...DÅ (!) bröt jag ihop. Dumma Australian bugs :( Men här finns en del söta djur också,jag lovar! So its not all bad. Jag har 3 små geckoödlor utanför (på) mitt fönster och sen såg jag en stor ödla i skolan the other day :D De går rykten om att de finns ödlor som är 2,5 meter långa och 1m höga, I wanna see one!!! men de kommer inte ut så ofta :( Sen såg jag en kängru genom fönstret på bussen påväg hem från skolan, har även sett en del, död, liggandes längs vägkanten :/ Tradit...
Såg en ENORM gräshoppa här om dagen också! Coolt ...
När vi kom hem från drama workshoppen hade min snälla värdfamilj skaffat en ny madrass till mig!! :D Så spenderade en halvtimme more or less med att försöka få allting på plats. Denna madrassen är ungefär 3 dm hög så det känns som om jag kommer slå huvudet i takfläkten varje gång jag ska ta mig upp eller ner från sängen men den är riktigt skön så de så.
.
Imorgon ska jag troligen och kolla på när en tjej i klassen ska köra motorcross :D Hur coolt som helst!! Hade jag haft pengar, mod och förstående föräldrar skulle jag lätt kunnat tänka mig att köra!
Sen på kvällen kommer min värdmammas syster från perth på besök så då blir vi 7 stycken i huset och en toalett och en dusch haha blir en vecka med strikta rutiner antar jag :)
.
Alla säger att det är så dyrt här i Karratha men det är inte så mkt dyrare än i Sverige faktiskt .. förutom hygienartiklar.. Tips till folk som åker till Australien: köp tandkräm, tvål, schampoo, deo, topps, rakhyvlar, tandborstar INNAN ni kommer hit ..¨
De flesta shortsen går för $39 (273kr) och en långärmad halvtjock tröja kostar runt $20 (140kr) dock kostar ett vanligt linne $15 (105kr) så det är lite give or take there dessutom går det inte att hitta en milkshake för under $4 (28kr) vilket de flesta fika ställena också tar in general för sina kakor och drinker. Får se hur jag ser på saker och ting när jag kommer tillbaka från Perth i october för det ska tydligen vara väldigt billigt där nere.
Bensinen här kostar 159 cents litern btw.. vilket är lite under 11 kronor.
.
Föredrar ni förresten att jag skriver allmänt långa inlägg om allting samlat eller att jag skriver många o korta med var sak för sig?
.
Sharon var i Perth förra helgen och när hon kom hem hade hon med sig knäckebröd, daim, maraboo, skumsvampar och alghrens bilar :D <3 Så hela veckan har jag i princip bara ätit knäckebröd med ost till frukost, så himla gott!
.
Veckans event i bilder:
.
.
.
.
.
.
This is kind of the lizard I saw, but this one on the pic is a bit smaller.
.

aaaand this is how big the other ones can get...
.
.
2011-08-06
 15:42:21

Cake!

.
Migh just had one of the best cakes in my life.
.

.

.

Nom nom :)
2011-08-06
 12:18:22

This, is Koda...

.
.
.
.
.
.
2011-08-06
 12:10:33

Pancake day

.
Många måste hållt sina tummar för mina pannkakor i måndags för de blev riiktigt bra :D
.
.
.
.
2011-08-06
 12:06:51

Sportscarneval and so much more

.
P I C T U R E S . . .
.
Can you see the kangaroos in the middle of this pic????! :D
.

haha, Koda in Sarah's knee
.

hmm.. tja jo jag brände mig lite dårå, ser ni de vita märket på kinden? ahah! tar halva burken make-up att dölja de.
.

LOOK LOOK LOOK!!!
Im more tan than an australian person (sarah).
.

Sportscarneval; Fortescue didn't win..
.

Maitland (green), Harding (yellow), Nickol(red), Fortescue(blue) and teaher(white).
.

Me and Sarah in the news paper! .. I forgot to smile tho..
.

2011-08-06
 10:56:35

Similarities

.
Okej, måste bara berätta en sjukt skämmig/rolig sak som hände igår haha!
.
Jag hade precis kommit hem från stranden och kom på att jag inte hade packat upp min lunch-bag sen sports karnivalen så jag gick in på rummet och skulle precis vända på min väska, som var lutad mot väggen, när jag ser något svart som snabbt krälar tvärs över väskan till andra sidan. Jag släpper snabbt taget och backar några steg och försöker komma fram till vad det var. Modig (!) som jag är skakar ja av mig oron och tar tag i väskan igen, när det svarta krälar tillbaka till andra sidan igen såfort väskan rör på sig. Jag får en väldigt intensiv tanke i huvet som blockerar alla andra "spindel". Så jag springer ut i hallen, bort från väskan och rummet, och klappar i händerna för att jag inte ska skrika (vilket ja gör halft om halft ändå) och sarah, lochlan och len bara glor på mig från var sitt rum i huset. när jag stått och klappat mina händer i kanske 2 - 3 minuter förstår de att jag faktiskt är rädd och inte skojjar så de kommer fram till mig och frågar gång på gång vad som e fel och jag kan verkligen inte prata! Haha var så chockad på nå vis så börjar gråta och stammar fram "spider" och "bag" och visar med handen hur stor den (enligt mitt huvud) var (ungefär som mellanrummet mellan tumme och pefinger om man för ihopa naglarna). Då skrattar de åt mig (!) och len går in i mitt rum för att kolla väskan. Först ser han inget så jag vågar mig lite närmare för att visa och när jag nästan är vid dörren ser jag hur den krälar över väskans framsida och jag börjar skrika och springer in i köket. Haha jag kände mig så otroligt löljig att jag började skratta men kunde inte sluta gråta samtidigt så tror de var första gången ja skrattade o grät på samma gång! sen hör jag hur Len skrattar ännu mer och ber lochlan hämta papper och en sko. När han kommer ut i köket igen säger han "it was just a bloody cockroch, what are you crying about???" MEN DE SÅG VERKLIGEN UT SOM EN SPINDEL OKEJ?! Leave me alone! hahaahha aarh ville bara dö just då! Så sa någon "I wonder how you are going to react when you see a real spider crawling around, we get pretty nasty ones." hmm Tack för den!
Haha jag förstår inte hur mitt huvud kunde bara stänga ute allt sådär och verkligen freaka ut på nå vis. Visst, jag har alltid reagerat starkt på spindlar men inte SÅ mycket som igår kväll.
Alla fick sig ett gott skratt i alla fall hehe (A).
.
2011-08-06
 10:42:45

"And this is just winter..."

Halloj!
.
Dagarna rullar på med skola, läxor, mat och tv haha det är i princip mitt liv just nu ;) Har ungefär 2 läxor om dagen som ska vara gjorda till dagen därpå och sen har jag en stor vetenskaplig uppsats i geografi till om 4 veckor plus läsa en bok, To kill a mocking bird i engelska. Matten är jobbigast just nu. Även om jag vet att jag redan gjort hälften av de så är det svårt att komma ihåg hur man gjorde plus att den andra hälften är hur komplicerad som helst.
.
Igår, fredag, var det sportscarnival med skolan där skolans fyra hometeams - blå (jag), röd, grön och gul - tävlar mot varandra i olika friidrottsgrenar (tror det var 9 st) för att vinna poäng, genom "participation" och "results". Man är tvungen att ha en speciell sportsuniform som består av St.Luke's shorts och en t-shirt med sitt "lags" färg och namn på - Blå, Forteque (?) - så under hela torsdags eftermiddagen gick jag och Len runt på Karratha shopping center och letade efter en tröja i rätt blå färg och rätt storlek, utan märkestryck på... vilket gick väldigt dåligt men så stötte jag på en tjej från min klass som sa att hon kunde kolla runt lite och se om någon kunde låna ut en gammal home-tröja till mig. Så till slut fick jag låna en tröja av en annan tjej i klassen, verkligen suuuper snällt! :D För om man bär någonting annat eller inte var med alls så fick man inte gå på balen senare i början på nästa år så var ganska desperat på att hitta en hehe.
I alla fall, vi var utomhus och sportade mellan 8:15 och 3:00 ungefär. Antingen sittandes på marken (under solen) eller ståendes/springandes i någon aktivitet. Så utan solkräm, hatt eller skugga resulterade detta i att jag nu ser ut som en tomat i pannan och halva kinderna (har två vita sträck på var dera kind efter ditmålade blåa sträck av färg) så fick sova med ett tjockt lager Alovera kräm och aircondition på 23-24 grader för att inte dö, haha.
Jag deltog i 100 meter, 400 meter, höjdhopp, längdhopp, dragkamp, diskus (INTE min grej) och kulstötning. När jag skulle kasta diskus kom jag undefär 1,5 meter (MAX) hahah! alla andra hade kommit runt 4- 5 meter så jag va ganska utanför på den grenen hahaha, dessutom va diskus plattan alldeles för stor för min hand så fick inte grepp så jag skyller mitt resultat på de. Resterande grenar va jag la medelmåttig på haha förutom 400 meter där jag ägde ut de andra tre! Vi hade bestämt sen innan att vi skulle jogga runt hela banan men så började dom Gå och jag ville röra på mig så jag sprang (joggade) före och vann med kanske 1 minut eller nått haha! Fast de var ganska irriterade på mig sen tror jag...
Idag har jag väldigt ont i kroppen må jag säga. Mina ben gör ont som attan bara av att böja på dem (satt skräddare varje gång jag satt ner) och mina axlar gör ont efter diskusen, kulan och hmm.. springning?
Lite elakt var det också av lärarna att sätta ribban på höjdhopp på 1,17m till att börja med! Jag har inte ens hoppat så högt med en häst! Vi var kanske runt 30st som hoppade och aprox. 3 - 4st klarade det, vi andra gav upp ganska snabbt...
.
Senare på kvällen var jag död men gick ner till stranden med Maddie, Willow och Victoria för att äta lite mat och va allmänt social. Och jag såg kängrur!! Försökte ta några bilder men de var för mörkt utan en system kamera så de bidde inge bra :( Haha jag var så excited att få se fler kängrur på vägen hem så jag misstog en människa för att vara en och började typ skrika "look! look!!!! A kangaroo!.. oh no.. wait it was a man......" hmm. Såg också en fladdermus flyga över huvudet på oss och har kommit fram till att  halv-månen här är på fel håll. De är den nedre delen av månen som syns och inte ena sidan :o lite lustigt.  Hade i alla fall en jätte trevlig kväll på stranden och the boaty :)
och när jag kom hem var jag hur trött som helst men vi satte igång en film om cykloner för de har en hel del sådana här under sept - mars när vattnet börjar gå över 30 graders sträcket.
.
Bilder kommer snart!
.
2011-08-01
 09:45:55

Being creative

.
Making pancakes!
Fingers crossed.
.


2011-08-01
 08:51:08

Unhappy.

.
Under de 3 dagarna vi var i Sydney i början av programet fick vi information om ett läger som skulle hållas senare i år och att man skulle köra från sydney till Uluru på 12 dagar mellan den 24 sept och 7 okt. Detta skulle kosta $1965 (*7 = SEK) och måste betalas den 12e augusti, en månad senare. Innan detta hade jag aldrig hört någonting om detta lägret. Jag visste att det erbjöds lite olika rundresor medan man var borta men ingenting om kostnader, när, var, hur etc etc, för ens en månad innan det ska betalas. I dessa pengarna ingår följande:
coach transportation; dormitory and tent accommodation as listed above; safari style meals as listed above; services of coach driver/guide, catering manager and chaperones; tents, provision of mattresses, tables, stools, crockery and cutlery; visits and entrance fees as per itinerary.
Sen får man själv betala flyg till och från sydney från var man nu bor i australien d.v.s:  air travel and some meals and morning tea, afternoon  tea and supper; optional activities such as camel rides, balloon flights etc; Uluru Kata Tjuta National Park fee; travel insurance; provision of sleeping bag & pillow; and items of a personal nature.
.
Idag fick jag ett mail från den australiensiska organisationen med ett anmälnings-papper att fylla i och skicka tillbaka samt betala innan den 12e augusti... vilket datum är det idag? Den 1a augusti... hmm, lite haft sur för det.
Visst det är mycket som ingår och upplevelsen att få campa längst hela östkusten är suuper coolt men det som inkluderas i de ca. 13 700 svenska kronorna är i princip tält, guide, bussresan och mat.
.
Det ryktas om att det även ska finnas ett läger i början på nästa år då man får åka till the coral reef, men ... har inte hört så mkt om den resan heller. . .
.
coach transportation; dormitory and tent accommodation as listed above; safari
style meals as listed above; services of coach driver/guide, catering manager and
chaperones; tents, provision of mattresses, tables, stools, crockery and cutlery; visits and
entrance fees as per itinerary.