2011-05-31
 21:20:23

Traditioner men när?

Vattenkrig på skolan imorgon sägs det. Det är tydligen en tradition på skolområdet att alla treor någon gång under slutet av sitt tredje år, efter det att betygen är satta, har vattenkrig på skolan där de springer runder och häller vatten på alla som är i närheten. Underbart.
Frågan är nu om man ska ta den tidigare bussen som är framme 8:05 eller ta sovmorron och ta bussen som är framme 8:35 istället. Det sägs nämligen också att treorna brukar omringa bussarna som kommer redan vid kvart i 8 snåret för att sedan vänta in de allra sista kvart i 9... så de känns lite som om det kvittar hur jag än gör haha. Tradit om man tar den tidigare bussen och så är det inte ens något vattenkrig. Jobbigt läge haha :)
Haha måste bara inflika om dagens citat:
"hur kan man glömma en kladdkaka i ugnen? det är ungefär som att glömma den man älskar i sängen"
2011-05-31
 20:55:38

Djurliv

Finns det verkligen sköldpaddor där? :o

Tror aldrig jag har tänkt på om det finns sköldpaddor i Australien :o
.
.
.
Koalor finns det i alla fall, thats for sure och de är sååå söta :D
.
.
.
Den här lilla krabaten är jag dock något orolig för. The huntsman spider, usch och fy! Men den här resan handlar väl om att trotsa sina rädslor.. hehe
.
.
.
Folk brukar vara rädda för denna varelse men jag är faktiskt inte orolig eller nervös alls :o kanske för att det är lite mindre sannolikt att ja möter denna än krabaten över.
.
.
.
Surfing! Detta ska jag definitivt testa.
2011-05-31
 20:46:18

Känslor i uppror?

Kände mig så duktig idag när jag gjorde klart en uppgift som skulle varit klar i februari hehe. Aja det har varit mycket att göra nu i vår med både Australien och andra ämnen men man känner nu hur allt börjar sakta ner, allt utom dagarna. 1,5 vecka kvar till skolavslutningen, 2,5 vecka kvar till en kompis åker iväg, 4 veckor kvar till midsommar, 5 veckor kvar till Australien. Visst längtar man som en galning men samtidigt går hjärnan på högvarv om allt man missar. Trots de kollade jag runder på googles bilder för Australien, Så gryyymt vackert det är! Man vill bara ta en kamera och fota Allt! på riktigt. Alla djur, all natur, klimatet, människorna, städerna ååh vad jag längtar! men samtidigt.. kunde de inte flyttat på datumet eeen vecka?? kanske två hehe men så man fick liite längre tid med sina nära o kära? men 7 juli it is, punkt slut.
Funderar lite på de här med bloggande också. Det är ju tänkt att jag ska skriva några rader då och då när jag väl är på plats i mitt nya liv down under meen om man skulle ta o blogga på engelska? haha mina vänner kommer säkert flippa på mig då men då hade man verkligen kommit bort från Svenskan nästan helt och hållt vilket lite är idén ju. haha naah men får se :)
Hade allra sista matte B provet idag så nu är jag Helt klar med Allt man ska ha i ettan på gymnasiet. Provet gick la sådär men äh! just nu mår jag så bra att jag inte orkar tänka på det! har visserligen en minigrej kvar i Svenskan och en pjäs på 50 sekunder i Franska 3 hehe :)
3 skoldagar kvar nu sen är ettan klar.. just one more swedish year to go then ! ;)
Ser det inte alldeles underbart ut? :D
2011-05-28
 20:31:10

Två steg ut i världen

Såååh, detta ska alltså bli min utbytesblogg där jag tänker skriva ner lite vad som händer under mitt år i Australien efter mycket tjat från några av mina kompisar och familj haha :D
Den 7de (?) juli åker jag till det just nu mest underbara landet i världen, Australien, för att bo där i 10 månader. Någon mer som ska dit?
När jag kommer hem i april kommer jag tenta av åk. 2 för att kunna börja i min gamla klass till hösten igen :D vilket jag är så himla glad för!
Om dagarna känns det som om jag bara går och väntar på att någon från Explorius ska ringa eller maila om att jag fått en värdfamilj men än har dagen inte kommit vilket gör mig lite stressad för att jag inte kan söka visum. Efter infomötet i Malmö för några veckor sedan sa de att värdfamiljerna i Australien, NZ och sydafrika kunde dröja och att det nästan inte var någon som hade fått sin värdfamilj än men nu känns det som om alla redan fått sina familjer så nu är jag riktigt otålig :( Aja, de ringer la förr eller senare och under tiden måste jag försöka fokusera på skolan till 200 % såhär innan sommarlovet, men det är svårt! haha.
kram Julie
2011-05-18
 13:14:10

Välkommen till min nya blogg!