2012-04-18
 10:58:51

Tryfle

Håller på att lära mig hur man lagar en Tryfle så att jag kan bjuda alla er där hemma på en när jag kommit hem!
.
Yummy tryfle
.
2012-04-06
 12:45:30

Frågor

Hej, vad fin och bra din blogg är! :)
Jag vill också åka till australien och har lite frågor... Vilken organisation åker du med? För/nackdelar med den? Hur gjorde du för att få ihop pengar till ditt år? Är det stor skillnad om man är 18 eller inte i Aus? :)
Vad har varit det bästa och det sämsta hittils?
Hoppas du orkar svara!
Kram :)

Hej hej, tack!

Jag åkte med Explorius för de var billigast och jag föredrar mindre organisationer framför större som EF samt att jag har dåliga erfarenheter från STS (rekomenderar INTE dem). Explorius var jätte bra innan jag åkte till Australien för de gav en mycket information, visste alltid vem jag var när jag ringde eller mailade och de svarade alltid snabbt på mina frågor. However, nu när jag väl åkt iväg har jag inte hört ett ord från dem om det inte handlat om en tävling eller jul hälsning. Not once, har varken explorius eller den australieniska partner organisationen mailat eller ringt om hur jag har det och om jag trivs. Det verkar vara Helt upp till studenten att ta tag i dem och säga att man inte trivs eller att det kommit upp ett problem. Som tur är, är jag jätte glad för den familjen jag fått och älskar them to bits för den är så perfekt för mig, så de gjorde ett bra jobb där, även om jag inte fick reda påvart jag skulle förens en halv vecka innan jag flög iväg vilket kan ses som lite halvt dåligt.
Penga frågan var ett stort problem men min älskade familj lyckades på nått sätt få ihop det ändån även om vi fick ge upp mycket. Jag försökte även jobba lite på helgerna men det hjälpte inte speciellt mycket. Försökte också hitta stipendium men kunde inte hitta några för mitt ändamål eller som gällde för australien.
Jag har ingen aning om det är någon större skillnad från att vara 18 eller inte i australien för har bara varit 16 och 17 medan jagvairt här men om din värdfamilj tillåter dig och om du är den som gillar att festa kan du klart köpa alkohol från dagen du fyllt 18, då det är lagligt.
Mitt bästa minne är måååånga t.ex. min födelsedag, julafton, roadtrip längs med hela västra kusten av australien, year 12 ball, year 12 camp, fundays, swimming carnivals, fester och filmkvällar och många många fler.
Mina sämsta minnen är nog från oktober och november då jag var väldigt homesick och ville inget annat än att åka hem samt att det var hur mycket plugg som helst med skolan och så i och med slutproven var igång.
Något som jag också tycker var väldigt tråkigt med mitt år var att organisationerna inte berättade om eventuella resor med dem förens en vecka innan vilket bara gav en drygt 7 dagar att hosta upp ytterligare 14 000kr plus svindyra flygbiljetter för en 4 dagas camping tur eller likande. Hade varit trevligt omde förvarnat en för vad som planerades från dem under årets gång tidigare så att man visste hur mycket saker och ting skulle komma att kosta.
.
Tycker också verkligen att du ska åka till Australien för det är verkligen helt underbart! Naturen, landskapet och klimatet är så otroligt underbart (i alla fall här uppe i nordvästra australien.. it tend to be a bit too cold down south) och man kan skratta åt folk som tycker 30 grader är varmt går ner till stranden medan man själv tar på sig en extra tröja och jublar för att man änligen kan bära jeans! haha Någonting jag Absolut Inte tycker om med Australien är maten. Det är fet, ofräsh och oftast djupfryst och väldigt ohälsosam, speciellt här i Karratha då det är för varmt att odla grönsaker eller ha djur-uppfödning. Det finns såklart yummy food too men föredrar den svenska maten a lot ändå, Speciellt min farfars mat !!!
.
Hoppas du kommer iväg och får en lika underbar tid som jag har haft!
.
2012-04-06
 12:26:22

PÅSK !

ojojoj längesen jag uppdaterade min blogg, är det ens någon som fortfarande läser den?
De sista veckorna har bara sprungit iväg och nu är det snart dags att åka hem igen. Trodde inte att det skulle bli såhär jobbigt att lämna lilla Karratha men det är verkligen inte roligt och jag ser inte fram emot alla hejdån som väntar runt hörnet.
Just nu pratas det bara om Leavers i skolan. Alla är så nervösa inför deras exams och om de ens kommer bli godkända i vissa ämnen. Efter the exams and graduation dinner är det en tradition att åka iväg på "leavers" vilket innebär att man är några stycken som i en grupp bor tillsammans någonstans i världen och hittar på allt möjligt kul i en vecka, för att fira att man lyckats ta sig igenom skolan.
.
Vi ska också beställa vår leavers-jacket snart och det ser faktiskt väldigt cool ut, svart sportsjacka med vita armar och "class of 12 - name" skrivet på baksidan. Har bestämt mig för att mitt namn ska vara JUJU :) eftersom det har blivit mitt smeknamn ahah. Skolan är så otroligt snäll också så de kommmer skicka hem jacka till mig i sverige :D så hilma lycklig!
.
Igår var det sista dagen i skolan och vi hade en "funday" med olika roliga aktiviteter där alla "husen" tävlade mot varanda. Vi hade och a mass och a assembly, där jag höll ett kort tal om sverige och mitt utbytesår i karratha. Var hur nervös som helst och stammade igenom halva talet men folk kom fram till mig under dagen och sa att det var väldigt bra.
Vi har nu drygt 3 veckor påsklov innan term 2 börjar igen och jag har 2 dagar kvar på st. luke's innan jag måste åka tillbaka till sverige igen. Var tog tiden vägen?
.
I Påsk ska vi ut med båten och snorkla, fiska och ta det lugnt ute bland öarna utanför dampiers kust. Ska bli roligt men lite halft nervös över hur jag ska klara sjösjuka i 50 timmar.
.
Nästa vecka är det geography tutoring på tisdagen, först optikern och sen sleepover at robyns på onsdag men förutom det vet jag inte riktigt vad som händer på mitt långa lov. Blir väl att träffa courtney, willow, maddi, robyn och kurt mesta dels av tiden ahah.
.
GLAD PÅSK SVERIGE!