2011-07-31
 16:50:48

I here by name you ...

.
Len köpte en massa lotter för 1 dollar styck eller nått men vi vann aldrig så precis när vi ska till att åka hem börjar de sälja ut priserna för en 20 dollar ist så han köpte var sin nalle till mig, Lochlan och Sarah haha! :D
Frågan är bara .. vad ska han heta? Tänkte Erwin men det passar inte riktigt till hans oranga färg :( Förslag?! :)
.
.
.
.
.
.
.
.
Isn't he cute??? :D
.
.
2011-07-31
 16:40:35

Festivals all over the world

.
Sista dagen på festivalerna idag, både i Helsingborg (right?) och i lilla Karratha. Avslutades med fyrverkerier, en harry potter trollstav och dounuts! 
Fenacle
.

Min bildkvalité är inte så bra på dessa bilderna tyvärr :/
Dessutom är det väldigt blurrigt för att det var så varmt på nå vis.
.

.
.

Fyrverkerier bakom en pelare haha. Flyttade mig till en bättre plats senare men kände att det inte var lönt att ta några bättre bilder för min mobil är så seg att ta bilder så man missar dem hela tiden :/ tyvärr. Men fina var de iaf!
.
Och, Omg! de har inte fyrverkerier på nyårsafton här! Hur sjukt är inte det? :o
2011-07-30
 15:36:34

Making new friends

.
new friend at the beach
.
Jag har inte blivit brun!! :(
.

Tja.. jag vet inte varför jag tog ett photo av min klänning men eum tja..
.
Såhär ser min uniform ut nu... Bööörjar så smått vänja mig hehe
.

Sarah playing netball last tuesday :) Won with 4 point haha.
.

Mål?
.
2011-07-30
 14:52:12

FINACING day 1

.
Så idag var det Finacing (Finacle?) day vilket innebar karruseller, matstånd, familjeaktiviteter, reklamstånd "the new Karratha", dans, musik o myycket mer :D Det var grymt kul, de första 2 -3 timmarna men sen blev det segt och solen stekte som attan! Tror de var dryga 35 grader eller något och inte ett enda moln, börjar bli lite nojig inför sommaren när alla här snackar om att de kan bli 50 (!) grader CELSIUS i solen under sommaren . . . haha!
Först gick jag med Sarah och två av hennes kompisar till ett tält där man målade paraply, gratis! Så himla grymt :D Haha så det var vi fyra, 14 - 17 år, och kanske 30st andra, 2 - 5 år. Blev inte så jätte nöjd med min men det var kul och vi blev fotade av de som höll i det hela Och en från Pilmara- (området runt Karratha)-tidningen :o Ska maila den ena och få en kopia som ja kan lägga upp här på bloggen ;)
.
.
.
Friends umbarella
Sarah's Umbarella
Mitt paraply.
.

2011-07-29
 13:04:50

Help.

.
Behöver förresten hjälp med att komma på en maträtt + efterrätt att laga till min värdfamilj :P Något som inte tar allt för lång tid bara och som är väldigt S.V.E.N.S.K.T!
.
2011-07-29
 12:55:39

New Impressions

.
Haha it took me forever to come up with a headline that discribes this week!
.
Jaaa jag vet! Jag har varit jätte dålig på att blogga men har haft så mycket att göra. I onsdags och torsdags satt jag med 4 timmars läxor och "catch-up" i matte, biologi, geografi och religion.
Men okej! Första veckan i skolan är iaf avklarad och jag vill bara gå och lägga mig, haha.  Är helt slut i huvudet efter att enbart höra engelska 24/7, har knappt ens skrivit på svenska till någon i Sverige :o Men det har varit kul! Många intressanta människor finns det allt på min nya skola, inklusive lärarna . . .
Trodde jag skulle dö during the first period at my first day of school last tuesday, när vi hade PCG (morgon upprop) och alla ställde sig upp för att säga "fadern, sonen och den heliga anden, amen" och sedan läsa ett stycke ur nån random psalm vår "mentor" gett oss. Idag var fjärde gången jag gick till detta upprop och har ännu inte vant mig. Men men, lektionerna är väldigt korta jämfört med de svenska, endast 55 minuter långa förutom när vi (en gång om dagen i ett  ämne) har "double" så då är det 55 * 2 minuter långa. Minns våra 2,5 timmes (?) samhällskunskaps lektioner på kulla haha! De har 6 perioder om dagen och de har inte samma schema varje dag hela veckan som jag förväntat mig :o de har olika lektioner varje dag, varje period. Så period 1 + 2, rast, period 3 + 4 (oftast double), Lunch, period 5 + 6, END.
Matte grupperna på St. Luke's är uppdelade i 1A/B och 2A/B, 2C/D, 3A/B. Det började med att jag blev placerad i matte 2A men de gick igenom ekvationer jag redan kunde plus linjära funktioner har ja för mig, så gick till läraren för att få byta (också dels p.g.a. att läraren really freaked me out!!! :S - sträng så in i h...). Frågade också om jag isf kunde få byta till en grupp som gick igenom derivata, fjärdegradsekvationer, logemiter (?) och sånt som matte C handlar om i Sverige. Läraren kollade igenom en matte 2C bok och frågade lite random frågor om vad ja kunde (vilket var de mesta måste jag erkänna stolt :D) så hon gick över till 2D och där fanns de en del jag aldrig hade sett i hela mitt liv så hon flyttade mig till den gruppen (med ny lärare haha) men så när jag skulle gå dit idag, fredag, så haffade läraren mig och sa att jag skulle gå till en annan klass igen, en klass som visade sig gå igenom 3B matte... HEHE! 3B matte = den svåraste matten som erbjuds på skolan före "Mas" (som ja inte har en aning om vad de betyder). Gick nervöst in i klassrummet och kollade på uppgifterna läraren skrev på tavlan x^2=x^3 och min första tanke var.. "hur är det ens möjligt?!" men så gick vi igenom de och de var väldigt enkelt och sen gick vi vidare till (cant find the swedish word for it) men det är när man ska hitta punkten där två linjära grafer skär varandra, matte B ;) så då fick jag tillbaka mitt självförtroende igen :D
I geografi ska vi (jag) skriva en raport om en skog någon stans i världen där det pågår någon form av miljöförstörig, hur det påverkar skogen, individen, samhället, världen och vilka viktiga faktorer som ingår i vad som nu pågår på stället. Har tänkt skriva om Nigerias olje produktion och hur de är lite tricky att få slut på vad som pågår eftersom det är ett så pass fattigt samhälle som är beroende av denna inkomst.
I religionskunskap lär vi oss om varför vi ska gå in i oss själva och hitta gud för att sedan kunna göra "the right thing" och därmed också sluta förstöra världen ekonomiskt och ekologiskt och blablabla. Vi har till vecka 6 på oss så det är nääästan 6 veckor kvar ;) De räknar om veckorna från ett efter varje termin så var lite förvirrad ett tag när alla snackade om att Fenacle Festivalen var vecka 1 samtidigt som andra sa att den var nu i helgen.
Fenacle (not sure of the spelling there..) är Karrathas års-event, kinda. Vad jag har hört verkade det vara ungefär som helsingborgs festivalen så det passar ju bra att de äger rum samma helg :D De kommer finnas karruseller, marknader, sporter, spel, tävlingar, massa folk och hög musik för att sedan, på söndagkväll, avsluta med fyverkerier som tydligen ska vara höjdpunkten på hela festivalen. :) Så det ska bli KUL! :D
I biologi lär vi oss om stamceller och hur ett foster blir till i en gravid kvinna. Under den praktiska delen av kursen ska vi disikera en gravid råtta, vet inte riiiktigt än hur jag känner angående den biten men mår ganska illa. Fast de känns lite fegt att gå och gömma sig i biblioteket så får se hehe (A) Kan ju alltid försöka vara delaktig...
Annars går det fort i biologin just nu för vi måste hinna med en halv lärobok känns det som, innan terminen är slut så vi gör 2 kapitel i veckan och har Massor! att läsa varje dag efter skolan för att hinna med men det är ganska intressant så det är lugnt.
Haha, skulle anmäla mig till en lång-distans-kurs i franska och pratar med en lärare som efter ett tag ringer ner till Perth (var kursen normalt sett hålls) och ger mig sedan luren för mig att förklara hur mycket jag har gjort sedan innan. Jag har då suttit en 5 - 10 minuter och verkligen förberett mig mentalt för att förklara, på engelska, att jag läst franska i 2 år (hehe bara en liiten vit lögn), att vi gått igenom presens och passé composé. När jag sedan sätter luren till örat och presenterar mig själv får jag som svar "BONJOUR JULIE! CA VA??" hahaha helt chockad sluddrar jag fram ett "b-b-b-oonnn, ert toua......?" med heelt fel accent, uttal och alldeles för tyst, aah ville bara dö just då. Sen frågade rösten fråga på fråga om var jag bodde, hur länge jag ska vara i australien, etc etc etc ... Så till slut går rösten över till engelska och ber mig ge luren till läraren bredvid mig. Efter 5 -mins "mhm" i luren lägger hon på och vänder sig till migoch säger: "you're gonna be in 1B" (1A är det lättaste) HAHA! fail. Men jaja bra att börja lågt och gå uppåt (som jag gjorde med matten).
Under rasterna och lunchen sitter folket ute och äter sin matsäck under stora tak som half om halft skyddar en från solen. Det är grymt kallt på morgonen och sjukt varmt på eftermiddagen, unfortunatly är det på morgonen jag är ute som mest då vi går till bussen, väntar på bussen, går till skolan, väntar 30 min på att skolan ska börja.
I skolan får vi inte ha maskara, any accessoarer (om det inte är ett kors eller en klocka), solglasögon, foundation, udda/onaturlig hårfärg, andra skor än blanka med snörning, utsläppt hår, kjolen måste gå iaf ner till en hand-längd ovanför knäna, skjortans alla knappar måste vara knäppta och inga tjocktröjor får bäras om de inte är från st. luke's. Man får inte ha mobilen på men ipod går bra, du får inte lov att gå från en lektion såvida du inte har tillstånd från en lärare i klassrummet och då skriver de in tiden du gick från klassrummet i din loggbok som du måste ha med dig at-all-times. Sååååå it's different. "It's not bad, it's not worse it's just different" som de sa på the pre-camp har jag för mig ...
Det finns faktiskt en utbytesstudent till här i Karratha, tro det eller ej, från Frankrike :o
.
Att åka buss här kostar 1 dollar, btw! (7kr!) Så det var sjuukt billigt :D
.
Over and out /Julie, Dampier :D
2011-07-25
 14:10:29

Last day of "Summer"

.
Blir att gå upp 06:30 i morgon för att hinna med bussen 07:30 till skolan! Aaah I'm so excited :D
Så idag har vi skrivit upp mig till de olika klasserna jag ska ta samt fixat min otroligt vackra skoluniform och fått en rundvisning på skolan av Sarah.
Så kurserna jag ska ta är följande:
Human Biology
Geography
English
Math
Religious Education (obligatorisk)
French
Skolområdet var faktiskt större än jag förväntade mig men klassrummen mkt, mkt mindre. Man äter alltid utomhus så vet inte hur de gör de dagar de faktiskt regnar (eller har tornados) men det märker jag nog :) Lärarna verkar jätte trevliga i alla fall och väldigt pratglada haha.
Nu är det snart läggdags för oss så godnatt folket :)
.
2011-07-22
 11:23:54

Fun in the sun

.
Följde med Lochlan ner till stranden när han skulle på seglar kurs. Det varade i 3 timmar så under tiden gick jag runder och försökte hitta skugga .. misslyckades dock till en början men efter 2 timmar hittade jag ett par palmer att sitta under. Haha, minns förresten hur jag hade mina farhågor om att in kunna gå i gräs utan skor och än mindre kunna sitta där, p.g.a. alla kryp men jag går barfota nästan hela tiden, ute som inne så nu är det ganska skrattretande hur rädd jag var för det problemet :D
.
.
.
.
.
Slog mig ner mot en sten och solade lite i en gassande - 31 grader - sol.
.

och JA, jag hade både hatt, solglasögon och 30+ solkräm på mig.
.

.

.

Be Happy!
.

Lochlan och hans seglar kompisar.
.

.

.

Me, sitting in the grass without shoes or a blanket ;)
2011-07-22
 11:01:36

Aero

.
Malta memories are coming back:
Can you feel the bubbles melt?
No.
You can't you feel the bubbles melt?
'Coz they already melted in my hand... :(
.

.
2011-07-21
 13:37:10

Result

.
This is how it became... I'm not really happy with it to be honest. But im gonna try to dye it again for a more deep-red coulor. Now it's just brown.. Men är ändå nöjd ;)
.

snyggt med motljus där ja, men här är det mycket mörkare. Typ lite den färgen jag strävade efter.
.

.
2011-07-20
 17:08:42

Just For You

.
(L)
.
2011-07-20
 13:22:59

No comment...

Visst är det synd om mig?
Men shortan är något liten, "kjolen" (shorts) ska bytas ut till en riktig kjol och skorna är för stora så det kommer förhoppningsvis förbättras något. Tror ni rött hår passar till denna gröna färg förresten? :S
2011-07-20
 07:09:24

The decision is made. . .

.
Färgning it is! ;)
Ska klippa mig nu i veckan och efter det färga håret rött. Dock måste det se ganska naturligt ut för annars kräver skolan att man färgat tillbaka det så håll tummarna haha.
.
Slö dag idag annars. Gick och la mig halv 12 igår och vaknade halv 8 av att någon satt igång TV i köket på högsta volym, så det var omöjligt att somna om. Så det var bara att kravla sig upp, ta en huvudvärkstablett och se glad ut. Sen satt jag i nästan en timme o försökte komma förbi en level på angry birds.. hehe (A) det gick inte så bra...
Har dessutom hittat en ny serie jag tänker följa lite halft om halft, Teen Wolf. Det handlar om en 16 årig kille som blivit biten av en "varg" och nu själv blivit en varulv. Dock är han såklart jagad av hunters, vilka en av dem råkar vara hans ovetande flickväns pappa. Lite Vampire Diaries over it fast med varulvar dådå men den är beroende framkallande haha.
Snart ska jag ta en promenad i det fina australiensiska vintervädret (strålande solsken och 23+ grader) men först blir det en dusch i solkräm 30+ ;)
.
2011-07-19
 12:06:23

Making changes...

.
Funderar på att färga (tona) håret rödare/oranget... Thumbs up or down?
.

Något liknande denna hårfärgen hade ja tänkt...
.
2011-07-18
 11:58:08

T-BALL - First lesson

... Det gick inte så jättebra hehe.
.

som sagt.
.

Så ne, det får nog bli lite mer övning på de där tror jag. För oss båda...
2011-07-18
 09:59:26

Ren och skär skönhet

På ena sidan vägen ser man den här utsikten men kollar man åt det andra så är det helt platt.
.

Tänk att ha denna utsikten från sin trädgård...
.

Amazing.
.

.
.

Vissa hus ser ut lite som ett fängelse :S
.

From the other day.
.

Bild från igår på Sarah och mig från The Boaty.
.

Coda och hans älsklings-nalle.
.

Älskar denna bilden, dock hade den säkert varit bättre om man haft en system kamera (host) :D
.
.
2011-07-16
 09:17:10

The Australians doesn't say cheese, they say Coon

.
Having a Lazy Day in Australia!
.
2011-07-15
 13:50:14

No worries

Hjälpte Sharon att städa och ställa i ordning the Primary School i morse. Mycket som skulle sorteras och läggas i nya lådor ect ect ect.
.

Backyard bakom the Primary School. Det var 27 grader idag ;) Inte fy skam för att vara mid-winter haha.
.

Otherside of the backyard.
.

Det är som sagt väldigt rött här...
.

... and very flat.
.

Picknick på stranden.
.

... men det fanns inte så mycket vatten precis.
.

Lochlan och en manet.
.

Crazy hostmum haha!
.

De ser ganska Australiensiska ut dont they? :P
.

Sun's going down...
.

...Moon's coming up.
.
Koraller.
.
Beautiful.
.
2011-07-15
 04:11:20

Sunny day :D

.
Tänkte att jag skulle kunna ladda upp lite bilder såhär på morgonkvisten :)
.
Sarah, Sharon och Lochlan
.
.
Min bild. Vad tycker ni?
Själv stör jag mig på att jag målade en hand där i hörnet. Varför?!
.

Sarah's bild av Dampiers röda sten och blå himmel.
.

Sharons. Visst blev den superfin :o
.

Och slutligen Lochlans bild av ett hav och en strand.
.

Kolla in alla filmerna! och det finns en rad till bakom den som syns.
.

Little Nemo in the dogs corner.
.

This is Coda. (Do never take food from a rottweiler btw...)
.

Wii börjar bli en daglig aktivitet.
.

Weird fågel från Sydney.
.

Me in Sydney.
.

Sydney.
.

The Opera house.
.

Det ser ganska varmt ut men vinden var nog från antarktis...
.
Idag ska vi nog ta en promenad med hundarna längs stranden men annars har jag inte några planer för dagen än.
Haha Lochlan kom precis in i rummet och frågade hur man uttalade svenska bokstäver som I A E O U och försökte läsa rubriken under den sista bilden, went kind of good actually :o
.
Nu ska jag hjälpa till med disken så ha en fortsatt god natts sömn där hemma! :)
2011-07-13
 13:02:56

Halfway Aussie

.
Har klappat en (red) kängru-unge idag!! Den var så sjukt söt och mjuk att man bara ville krama ihjäl den men dock var den inte så kelgo (my soulmate? haha) tyvärr ;/ Glömde dessutom ta bilder!! Argh!
Smakade även vegimite tidigare.. BLÄ! säger jag bara. Det var verkligen fruktansvärt men familjen fick sig ett gott skratta när de såg mitt ansiktsuttryck i alla fall haha.
.
Det har äntligen slutat regna här också, så nu är det varmt och skönt igen visserligen med kall vind men det kan va ganska skönt.
.
Nu ska vi kolla NCIS och äta hemmagjort kladdkaka :)
Haha, när jag bakade innan idag så skulle jag göra kladdkaka dådå. Och så när den är klar och står på diskbänken för att svalna så kommer mamman in och säger "det finns Iceing i skåpet sen så du vet :)" (iceing?! på en kladdkaka?! kände hur mitt bagarhjärta dog lite där) sen en stund efter kommer pappan och tittar på kakan en lång stund innan han säger "är den inte lite tunn?". Kommer rulla hem, haha!
.
I miss You.
2011-07-13
 04:33:03

Plans for today

.
Vaknade 06:56 idag.. hurray haha. Så nu har jag duschat, ätit frukost, diskat, borstat tänderna och snart ska vi iväg till en vän till familjen som har hand om Kängrus! :D Så jag ska få klappa och mata små kängru-ungar idag! :D Sen i eftermiddag blir det promenad med hundarna längs med stranden, mysigt :)
.
Har inte lyckats ta några bilder än för har inte känt att det har funnits saker att ta bilder på då jag bara varit på ett "mall" eller hemma men idag ska jag försöka ta några bilder på mig och djuren ;)
.
2011-07-11
 15:14:33

"You'r gonna be suprised and then you'll think of me"

.
Så! Nu är jag äntligen i Dampier, Karratha :D Familjen här är suuuper söta och trevliga på alla sätt och vis. Allt här är så rött! All jord runt omkring och över allt är rött. Vilket gör att alla bilar också blir röda av allt damm från vägarna och vinden. För JA, det blåser väldigt mycket här just nu och alla skyller på mig, haha! "Var du tvungen att ta med dig så här kallt väder?" - det är 23 grader. Aja, naturen är verkligen jättefin men förstörs lite av allt gruvarbete runtomkring samt att inga ledningar är nedgrävda.
Så idag var första hel-dagen i familjen och vi var i Karratha på ett litet shopping center där vi även åt lunch. Jag lyckades äntligen hitta en adaptor så nu funkar min dator igen :D. Sen gick jag och Lochlan en liten runda runt stället medan Sarah och de andra var på banken. Efter det åkte vi hem och "R&R" - Rest and Relaxation innan de va dags för mat igen och de fick även sina presenter och smaka det Svenska godiset jag tagit med mig. Haha! De tycker inte om saltlakris thats for sure. Men ahlgrens bilar var desto mer uppskattat och Marabou chokladet så det gick åt ganska bra.
Nu har vi precis spelat UNO (jag vann 3 av 5 ggr :D) och snart ska jag sova, även om klockan är 21.00 hehe men man blir verkligen trött i huvudet av 1. timedifferences sydney-dampier, 2. att höra/prata engelska 24/7 3. alla nya intryck och saker att lägga på minnet.
Fick en mindre chock idag också när jag såg att min skoluniform koster 147 AUD (*7=SEK) !! varav skorna inte är inräknade. Helt sjukt. 8 AUD/pair of socks, för du behöver speciella strumpor och sen ska du helst ha mer än ett par. Hmm. Ska iaf försöka ta en bild på mig själv when I wear it så ni ska få se hur fin den är hehe... Grön.
.
Träffade också en människa på flyget påväg till Perth och det visade sig att han brukade jobba i Karratha! Haha sicket sammanträffande, med tanke på att Karratha är ganska litet i förhållande till Sydney och Perth... Han sa också att allting var väldigt rött här och att jag skulle bli förvånad över att det faktiskt stämde med vad han sagt när jag väl kom fram. Lite lustigt ändå.
.
Har pratat med lite folk från Sverige på facebook, msn och skype idag vilket inte var en så bra idé för fick lite hemlängtan till alla kompisar där hemma. Men det var ändå kul att få snacka av sig lite med de som verkligen känner än sen innan och få höra lite hur de haft det so far och vad som händer där hemma.
.
Men okej, imorgon ska jag shoppa med Sarah och hennes kompis i Karratha och sen har jag lovat Lochlan att följa med honom till hans Taikwando (stavas?) träning på kvällen. Får se om det är likt jujitsu hehe..
.
Godnatt folket!
2011-07-06
 06:41:57

ABU DHABI

Sitter på Abu Dhabi's flygplats, Burger King!! haha och klockan är 8:45am ;) flyget hit var super lyxigt med filtar o kuddar, filmer och relativt OK flygplansmat (spec. efterrätten).
Snart lyfter flyget till Sydney - 13h 25min - och Sen är jag i australien på riktigt :D
2011-07-05
 12:45:44

Over the sea I'll go

Okej... Nu är det bara en timme kvar innan vi åker till Kastrup. Är fortfarande inte jätte nervös men känner mig ganska säker på att jag kommer få panik på flyget mot Heathrow meeen förhoppningsvis kommer jag ha samlat mig till jag ska mötap de andra som åkt från Arlanda. Ska bli kul att äntligen få träffa dem också :)
.
Väskan är packad och vägd, visum & Medcare & flygbiljetter är utskrivet, mail till värdfamiljen ivägskickat, presenter köpta, tänder borstade och linser isatta. Nu ska jag bara få i mig lite mat och sedan bär det av mot mitt lilla (stora!) äventyr :D
Känns som om jag är påväg att knäppa upp och ta av mig min trygga flytväst och börja simma på egen hand men vet att det alltid kommer finnas i alla fall en hand att ta tag i om jag håller på att drunkna.
.
.
HEJDÅ SVERIGE!
2011-07-04
 10:24:30

If I could sleep for the rest of my life

.
Det blev inte en så tidig kväll igår för det slutade med att jag gick och la mig klockan 2 och så skulle jag upp vid 9 (men "försov" mig till 10 hehe). Är så jäkla trött att jag faktiskt skulle kunna sova heeeela vägen till Australien. Vilket bara är en flygtur på sådär 22h och 45 minuter + 6 timmars mellan landning.
Aja, det är bara att hoppa in i duschen och sen få i sig lite frukost. Snart ska jag som sagt in till stan och får egen schauför (pappa <3) hela dagen, vart jag vill, så det är super najs! Men okej nu, Stan! sen, Patrick och tillsist, Emelie.
.
2011-07-03
 21:46:18

Every night I am talking to the moon

.
Jahapp... I övermorgon (!) åker jag till Australien. Kan fortfarande inte förstå det. Även om jag sitter här med kläder överallt i hela rummet och en halvfull resväska så går det inte att faktiskt förstå att jag inte kommer komma hem till detta rummet på väääldigt länge..
Sa hejdå till Malin i eftermiddags och fick en jätte gullig liten anteckningsbok "Saker jag glömmer att komma ihåg." stod det på framsidan och sedan fanns det några sidor där hon själv skrivit in olika galenskaper vi hittat på under de 11 år vi känt varandra... Så glad jag blev!
När hon åkt kom min faster och Madde hit på middag och kaffe och sen blev det ytterligare ett avsked till dem. Imorgon ska jag till Emelie på fika med henne och sandi och sen blir det ett hejdå även där ... snyft. Då har jag sagt hejdå till ALLA jag känner förutom fyra .. :/ Hugo, Annie, Adde, Amy... HEJDÅ på er med!!! <3
Nu ska jag provpacka min väska och se hur liten den är hehe och sen ska jag sova tidigt ikväll så att jag verkligen kan sova ut imorgon till klockan 9 .. suck. Full rulle som väntar imorgon med packning, tvätt, strykning, shopping, hejdå ect ect ect ..
.
Godnatt!
2011-07-02
 23:27:41

VÄRDFAMILJ!

Okej, så i Tisdags fick jag äntligen min värdfamilj!!! Ska tillbringa mina 10 månader i Dampier, Western Australia i en jätte gullig familj! Mamma Sharon, pappa Len, dotter Sarah (15) och son Lochan (?) (11). Jag kommer dela rum med Sarah men hon verkar hur trevlig som helst, så det ska nog inte bli några problem.
Aaah! Alla sa att det blir så verkligt när man tillslut får sin värdfamilj men jag tycker fortfarande allt känns så långt borta! Men det är ju bara 4 dagar kvar nu så börjar bli nervös för att jag inte är nevös, haha...
.
Där ute, mitt i ingenstans känns det som, ska jag bo i 10 månader! Staden, Dampier, har 1400 invånare och jag kommer gå på en katolsk skola i en lite större stad precis bredvid, Karratha, där det går 400 elever. Skoluniformen är ljus grön/turkos shorta och mörk grön kjol... Huset jag kommer bo i ligger 5 minuter från stranden och 20 minuter (med buss) från skolan "St. Luke's College".
Det tar 3 timmar att flyga från Sydney till Perth och sedan ytterligare 2 timmar från Perth to Karratha så totalt 5 timmar kommer jag att flyga den 10 juli, innan jag äntligen får träffa min värdfamilj!!!
.
Skypade med dem idag också!! De har en riktigt bred Australian accent så de pratar så sjukt härlig engelska! Fick en rundvisning i deras hus och backyard, litet men tror definitivt att jag kommer trivas där så allt känns jätte bra nu inför resan :) Visade sig också att mamman, dottern och sonen ska till Perth i Oktober samt Januari och det verkar som om jag ska få följa med! Haha det kommer bli super kul och sen ska vi ut med deras båt på en liten tur sen när det är sommarlov så lite kommer man ju få se även om man nu råkar bo på en liten ort :D
.
Nu ska jag sova. Malin kommer hit halv 11 imorgon så jag måste gå upp 9, suck. Haha nejdå det ska bli kul, och sorgligt...
Sen på eftermiddagen kommer min faster och Madde hit på fika och sen blir det ytterligare ett avsked till dem :/
På måndag måste jag verkligen packa! Värdfamiljen rådde mig att inte ta med mer än två koftor, så jag som älskar tjocktröjor har nu beslutsångest om vilka två som ska få följa med. De sa också att jag inte behövde någon regn jacka eller regnkläder alls vilket var en lättnad då jag nu slipper den (minimala) vikten för ett par stövlar och en regnjacka hehe. Jag ska även in till stan med mamma och shoppa nödvändigheter och sista minuten inköp på eftermiddagen och sen på kvällen ska jag träffa Emelie, Sandi, Hugo och kanske även Henke en sista gång innan jag åker.
Dagarna bara flyger iväg nu!
.
Godnatt!