2011-09-29
 16:35:32

Photography

Har börjat ta photography efter skolan på tisdagar vilket är hur kul som helst! Fick dessutom tillfälle att springa runt på skolan och ta massa foton på klassrummen och the lunch-area, tänkte det kunde vara kul för er att se lite var jag går i skolan :)
.
Vi tränade att ta foton på jordgubbar och citroner i en vas med Sprite.
.
Lemon.
.
Jordgubben igen.
Skola:
.

Where we all eat lunch and snacks
.
.
PCG and Science classrums
.
On the way to the library
.
Library
.
Computer room
.
En stängd kiosk
.
On my way to maths
.
Harding block (maths, religion and geography)
.
Suddig bild men i denna stilen ser Alla klassrummen ut nästan, förutom science klassrummen.
.
Utsikten.
.
View.
.
2011-09-29
 16:14:55

Disney theme

.
Lördag 24.09.11
.
(Är lite seg på uppdatering känner jag hehe)
Men i lördags var jag på Victorias maskerad fest. Tror inte jag varit på en liknande fest på väldigt många år men det var i alla fall väldigt roligt att få leka!
.
Victoria's sweet 16 - Snow white
.

Me as one of the 101 dalmations
.

Tom - Familjen flinta
.

Courtney as The mad hatter
.

Courtney (hatter) and Jessica (minny mouse)
.

Left to right: Maddi (Tangled), Robyn (London Tipton), Willow (cinderella), Clarissa, Jessica (minny mouse), Farwa, Me (101dalmation), victoria (snow  white), Courtney (mad hatter), Tom (..the flintstones?).
.

Fairy Bread!<3
(Det är typ vitt bröd, smör, regnbågs strössel)
.

.

Limbo! :D
.
Disney tårta.
.

Tom i snygga heals ;)
.
Vi lekte massor med lekar jag aldrig lekt förut också som att äta en donat från ett snöre i taket utan händer, proppa munnen full med marshmellows och säga ett specielt ord, skicka runt ett paket i en ring under musik och när musiken tystnar får den som håller paketet öppna första lagret och få en liten present (armband) tills det bara är en kvar som får öppna sista lagret presentpapper och få den "stora" presenten. Sen lekte vi limbo och musical statues, men även om jag lekt dem innan var det som sagt väldigt länge sedan haha. Hade i alla fall heaps of fun! :D
.

2011-09-23
 15:05:52

Seventeen - presents

.
.
.
LOOK at my new awesome hat!
.

.

"Made in Australia"
.

Så himla cool :D
.
.
2011-09-23
 14:49:11

Midnight walk.

.
.
Those birds are Everywhere..
.

Just walking along, watching the kangaroos at the side of the roads..
.

Need a better camera :(
.

2011-09-23
 14:36:26

"Tieday"

.
So today was "Tie day" where everyone were supposed to wear a tie and support Mr. Wakely. Han är tydligen väldigt sjuk och är nere i Perth på behandling men kanske inte kommer därifrån alls. Så för att hjälpa honom bli frisk alla bar slippsar idag för att Mr.Wakely själv alltid bar en varje fredag. Alla donerade också "a gold coin" som sedan gick till en organisation som gör sitt bästa för att bekämpa cancer.
.
.
Något pappa förmodligen skulle burit?
.

.

Little Jade and her dady tie.
.

Me outside Willow's on my way home from school.
.
.
2011-09-21
 11:36:12

First day as !7

.
Idag har nog varit den tråkigaste skoldagen so far haha.
Hade två "dubbel period" på raken i biblioteket, först dubbel biology och sen dubbel french då jag dessutom hade ett muntligt test som gick jättedåligt. Sen var det geografi där vi såg klart på en film och sen satt och googlade olika fiskar resten av lektionen. Religionen last period var visserligen epic och väldigt awkward men väldigt rolig...
.
Efter jag kommit hem smsar Willow mig att jag ska gå ut på framsidan för att hon har en present till mig. En kängru teddybear och ett klistermärke "I love Australia" haha <3
.
Nu blir det att ta tag i matten och engelskan innan jag ska försöka lura ut Sarah på en jogging tur, kanske slår vi vårt rekord i måndags på 4 minuter jogging och 25 minuter power walk haha.. otränade? Näädå.. Såg förresten en kängru på bara 1 - 2 meters avstånd medan vi var ute och joggade! Så himla coolt, älskar kängurur :D
.
Ska också börja ta en "kurs" i Photagraphy på tisdagseftermiddagarna så det ser jag fram emot!
.
2011-09-21
 11:18:43

Going Seventeen

.
Firade min 17de födelsedag igår med presenter på morgonen, cup-cakes i skolan, eftermiddags shopping och eating-out på kvällen.
Fick en riktigt häftig Australiensisk hatt! :D Ahh så glad jag blev haha och så fick jag färgpennor, så nu slipper jag sno andras (speciellt sarahs heh). Familjen Vertigan har också "klagat" på att jag har suttit på en hundkudde när jag varit på min laptop och har skämtat om att de ska köpa mig en bönsäck så att jag slipper spela hund och tro det eller ej, jag fick en bönsäck i födelsedagspresent haha! Sen fick jag också två presentkort och lite pengar att spendera på kläder eller vad jag nu känner för.
Väl i skolan hade Mathilda bakat Cup-cakes to the english class for my birthday så first period satt vi och åt grymt goda choklad och vanlij muffins :D
Efter skolan åkte jag till Karratha centre för att shoppa lite för mina present pengar men hittade inget speciellt faktiskt haha, köpte dock en söt tröja från JayJay's som jag hade på mig sen på kvällen när vi var på "The Icon" (som tydligen är en av Karrathas finaste restauranger) och åt middag. Sharon och Len beställde in "entré" med massor med godsaker på som gravad lax (a.k.a slime lax), paté, korvar, små såser, och en HEL mini-bläckfisk tentackel haha blev lite äcklad av de och det smakade som gummi .. inte alls som den friterad bläckfisk jag ätit i frankrike. Till varmrätt åt jag fisk med hasselbacks potatis och nått grönt  (heh) vilket var super duper gott men väldigt mättande. Sen gick jag och Sarah ut en runda som att kunna smällta all mat och när vi kommer tillbaka börjar de spela "Happy Birthday"-låten i högtalarna och en servitris kommer fram med a monkey cake!! Precis en sådan tårta jag hittat på nätet för någon dag sedan! Helt perfekt var den men väldigt "sweet" så det nästan knastrade i tänderna men tårtan var så söt så det gjorde ingenting haha.
.
.
THE ICON:
.
The whole Vergian family and me :)
.
Sarah and me
.
Lochlan and Sharon
.
YAM!
.
FOOD :D
.
Hostparents Sharon and Len
.
The always-so-happy Lochlan :P
.
Titt-ut
.
A cute Sarah :D
.
Knasiga Len!
.
Kommer bilder på tårtan och presenterna antingen senare idag eller imorgon. :) Det var i alla fall en av de bästa födelsedagarna i mitt liv, tack vare min söta värdfamilj här borta! <3
.
2011-09-18
 13:48:10

Baka baka liten kaka

.
Sarah och jag provade på våra pizza-skillz idag. Blev faktiskt helt OK, tro det eller ej. Trots vissa missöden med mätning av vatten från min sida heh (A) INTE LÄTT! Vem räknar med cups och ml today anyways ;)
.
Aja Slutresultatet blev ändå väldigt bra tycker jag! :D
.
2011-09-16
 16:13:36

Well,

.. vad gör man egentligen när man är hemma sjuk? .. eller during RE... heh
.
.
.
Scary isn't it? :S
.
.
2011-09-15
 11:31:09

wild life

.
.
.
.
It looks more far away in the pictures than it actually was though...
2011-09-15
 11:17:55

Sometimes...

.
... it just feels like you're the loneliest person in the world.
.

;) haha
.
2011-09-15
 11:12:54

Aurora Algae

Igår var vi på utflykt med geografin till Aurora Algea. Världens största alg-farm som producerar alger till biobränsle, Omega3 och hmm nått mer jag inte minns.
.
.
The had over 12 nationalities working on the farm.. Think maybe I'd fit pretty good there?
.
.
Dried Algae
.

Färdiga produkter.
.
Det kunde bli upp till 50 grader där ute så tror inte det är ett framtida jobb för mig och mitt skin haha!
.
2011-09-06
 11:03:16

I'm gonna be a nun...

.
... because I got a 93 % on the Religion Report :D
.
2011-09-04
 09:22:38

The boaty

.
Going to the boaty tonight :D och jag ska äta fisk, där med basta! Har inte ätit en enda fisk på 9 veckor!
Nytt mål förresten haha, när jag kommer hem till Sverige igen ska jag bara äta grönsaker, frukt, sallader, bär, FISK, pasta och Inget kött, inga hamburgare, inga friterade saker över huvud taget, inget vitt bröd. Har verkligen förätit mig på kött, potatismos, hamburgare och friterat under de 9 veckor jag varit här haha ;)
.
2011-09-04
 09:14:56

Lied back

.
Något som stör mig med Australien är att alla är så hmm "spontana" eller vad man ska kalla det i en negativ form. Det går inte att bestämma någonting innan själva dagen man faktiskt i så fall skulle gjort det och då är det oftast försent och folk har planer på annat håll.
Jag vill gärna veta några dagar Innan vad som t.ex. händer kommande helg så att man kan planera in saker utöver det, speciellt också i och med att min värdfamilj vill veta precis vad som gäller i god tid... Var, när, hur, med vem, vad man ska göra och hur man kommer till och från stället. Och när man väl faktiskt bestämt något på onsdagen om vad som ska hända på lördagen så helt plötsligt när lördagen kommer så dubbelkollar man igen om tider och så men så har 2/3 av alla hoppat av för att de har helt plötsligt andra planer som att åka in och shoppa eller bara vara allmänt lat och vara hemma eller att man ska kolla på fotboll me någon annan etc etc etc.
Och det är så grymt irriterande att få säga till sin värdfamilj var 5 minut vad planerna är för att de hela tiden ändras!
Ja, det kan vara okej ifall man inte riktigt vet själv vad som händer men då kollar man upp det under dagen och återkommer med ett ja eller nej svar dagen därpå.
Brukar älska spontanitet innan men inser nu att det var för att man bestämde något pang bom och så var det bestämt och man gjorde det.
Är det bara jag som är konstig eller är det fler som gärna vill veta innan vad som händer?
.
:(
.
2011-09-03
 14:22:49

Egyptian power

.
haha i skolan får jag i alla fall minst två kommentarer i veckan från folk som undrar om jag fått ta av mig armbandet någon gång, men icke. Och det är inte precis att lärarna inte sett det för jag är väldigt säker på att de har de men ändå säger de inget, dock gud nåde den som har glömt knäppa översta knappen eller har ett halsband utan kors... knepiga katoliker ;)
2011-09-03
 13:32:42

Beauty

.
A gumthree
.
.
.
.
.
2011-09-03
 13:25:34

OMG

Titta så kort mitt hår blev :( Känns tjockare och friskare dock men fortfarande skrämmande tunt och tort...
.
.
oh well...

2011-09-03
 13:21:15

A day in the sun...

.
Först tennis i morse 8:45 - 10:00, sen hem och duscha, äta lunch, låg ute på stuttsmattan och läste to kill a mockingbird. Sen v
id halv fyra gick jag ner till the palms och träffade Robyn och Maddi en stund.
Så min dag i bilder ser ut såhär:
.
.
.
TITTA TITTA TITTA :D börjar få liiite färg iaf :D:D
.

Jag och Maddi
.

Börja med balett igen hehe?
.

Eeeen sjöman for till aj aj aj för att lära sig om love love love men när han kom till you you you så fanns där bara I LOVE YOU.
.

.

Look a minipalm! :D
.

Look a bigger palm! haha Maddi och Robyn :)
2011-09-03
 12:32:07

L O V E

.
Just nu skulle jag kunna döda för sega råttor och svenskt lösgodis.
.

.

.
2011-09-02
 14:36:00

Why did the chicken cross the road?

.
Såg en baby-lizard idag!!
.

.

.